Sursa foto Pexels: 

https://www.pexels.com/photo/close-up-of-people-barefooted-on-the-sand-5479851/

 

Durerile de picioare, umflăturile, varicele, durerile de spate, crampele musculare, picioarele reci, pot fi combătute prin purtarea unor ciorapi medicinali de compresie. Aceștia pot îmbunătăți circulația sangvină, previn inflamațiile și apariția varicelor, oferind senzația de relaxare și lejeritate pe tot parcursul zilei. 

 

Ciorapii medicinali de compresie exercită o presiune moderată asupra picioarelor și ajută la circulația ideală de sânge și limfă în venele de la nivelul membrelor inferioare. Beneficiile utilizării în mod regulat a acestor ciorapi medicinali sunt tot mai cunoscute și apreciate de persoane de vârste diferite, cu stiluri de viață extrem de variate. 

Cine poate utiliza ciorapii medicinali de compresie?

Ciorapii medicinali de compresie pot fi utilizați de persoane care au diverse probleme de circulație (varice sau diabet), cele care prezintă risc, de către persoane care au trecut prin anumite intervenții chirurgicale și au recomandare medicală în acest sens. 

Sunt și alte categorii de persoane care pot folosi acești ciorapi speciali: persoanele care se deplasează dificil, cele care depun efort fizic pe durata activității profesionale, sportivii, femeile gravide, persoanele care petrec mult timp în avion (piloți și însoțitoare de bord).

Sunt situații în care persoane cu probleme de circulație a sângelui au nevoie să poarte ciorapii compresivi pentru o perioadă îndelungată de timp, în timp ce unii pot avea indicație medicală să îi întrebuințeze tot restul vieții. 

Indiferent de varianta aleasă, puteți opta pentru unul dintre produsele disponibile în magazinul online Meia.ro

Tipuri de ciorapi medicinali de compresie

În prezent sunt comercializate 3 tipuri primare de ciorapi compresivi: de sprijin non-medicinali, compresivi antiembolism și compresivi cu compresie gradată de uz medical. 

Ciorapi de sprijin non-medicinali

Acest tip de ciorapi nu necesită prescripție medicală, fiind potriviți pentru cei care au picioarele obosite și resimt dureri. Acești ciorapi oferă compresie uniformă, ce exercită o presiune mai mică decât ciorapii compresivi medicinali. 

Ciorapi compresivi antiembolism

Aceștia sunt un real sprijin în profilaxia trombozei venoase profunde, motiv pentru care au mai multe clase de compresie specifice și sunt concepuți pentru persoanele cu probleme de mobilitate. 

Ciorapi compresivi cu compresie gradată de uz medical

Ciorapii au un nivel de compresie mai puternic la gleznă, acesta fiind diminuat treptat spre partea de sus. În realizarea lor s-au avut în vedere creșterea mobilității picioarelor, dar și îndeplinirea anumitor specificații medicale de lungime și rezistență. 

Ciorapii compresivi care sunt lungi până sub genunchi ajută la limitarea edemului periferic sau la umflarea membrelor inferioare, pe fondul acumulării de lichid. 

Ciorapii care sunt până la coapsă sau talie, ajută la reducerea acumulării de sânge în picioare și la prevenirea hipotensiunii arteriale ortostatice. 

Ciorapi medicinali de la Meia

Pe Meia.ro găsiți produse confecționate din materiale alese cu grijă: 

Ciorapi cu Compresie Ușoară Preventivă

Acești ciorapi (3 – 15 mmHg)  pot fi folosiți pentru prevenirea apariției unor boli circulatorii în cazul persoanelor cu picioare obosite, dureroase sau umflate, al oamenilor care petrec în general mult timp în picioare, în timpul călătoriilor, pentru prevenirea insuficienței venoase sau în perioada sarcinii.

https://www.meia.ro/dresuri-ciorapi-gravide/gabriella/ciorapi-dama-gravide-gabriella-mamma-100-den-2100/?img=456

Ciorapi cu Compresie Medie/Moderată Clasa I

 

Sunt ciorapi cu compresie moderată (15 – 21 mmHg) la nivelul gleznei. Compresia scade progresiv pe măsură ce ajunge la nivelul gambei sau al coapsei. Pot fi fi utilizați în cazul trombozelor, varicelor și edemelor moderate apărute în timpul sarcinii, după o intervenție chirurgicală, dar și în cazul altor patologii. 

https://www.meia.ro/ciorapi-cu-compresie-medie-moderata-intre-15-21-mmhg/scudotex/ciorapi-compresivi-medicinali-scudotex-478-70-den-2123/

Ciorapi cu Compresie Forte/Puternică Clasa II

 

Acești ciorapi exercită o presiune puternică la nivelul gleznei (22 – 32 mmHg), cu scăderea progresivă spre gambă sau coapsă. Sunt recomandați a fi întrebuințați pentru probleme acute de varice, edeme severe, ulcer varicos, tromboză acută venală, dermatoscleroză, insuficiență venoasă cronică și insuficiență din cauza varicelor, post operator, post fracturi, în perioada sarcinii, precum și în alte patologii care necesită compresie. 

https://www.meia.ro/ciorapi-cu-compresie-forte-puternica-intre-22-32-mmhg/pressio/ciorapi-compresivi-medicinali-pressio-ag-negru-23-32-mmhg-2679/

Ciorapi Terapeutici Clasa III

Exercită o compresie de 33 – 50 mmHg la nivelul gleznei, aceasta scăzând progresiv spre gambă și coapsă. Îi pot utiliza persoanele cu varice mari, cu tendințe de edem, în cazuri de insuficiență venoasă avansată sau post fracturi. 

Indicații medicale

Înainte de a purta ciorapi medicali de compresie este bine să consultați medicul. Pentru ciorapii de compresie medie nu aveți nevoie de prescripție medicală. Însă, pentru purtarea ciorapilor medicinali de compresie de peste 32 mmHg este nevoie de prescripție medicală. 

Ciorapii compresivi medicinali pot fi recomandați de medicul de familie în cazul persoanelor care suferă de o afecțiune care provoacă un flux sanguin redus la nivelul picioarelor, așa cum este cazul la varice sau în edem limfatic. 

Ciorapii medicinali de compresie sunt elastici, au mai multe dimensiuni, lungimi și forme de compresie. Ciorapii pot fi lungi până la genunchi, până la coapsă, ciorapi monocolant, cu vârf decupat sau de tip jambieră. 

Ciorapii medicinali de compresie sunt realizați astfel încât să prevină transpirația pielii, permițând în același timp piciorului să se aerisească. 

 

Ciorapii medicinali de compresie sunt concepuți pentru a aplica presiune pe membrele inferioare, să ajute la menținerea fluxului sanguin, la reducerea disconfortului și a umflăturilor care pot să apară la nivelul picioarelor.  

 

Ciorapii medicinali de compresie potriviți sunt cei care oferă soluția menținerii sănătății picioarelor, dar și prevenția apariției problemelor circulatorii.