Sursa foto: Shutterstock

Nu îți mai place cum se așează pe tine rochia preferată și nu reușești să ajungi prea des la sala de sport pentru a alunga acele câteva kilograme în plus? Lenjeria modelatoare este unul dintre cele mai bine păstrate secrete din industria modei și un truc folosit de multe dintre femeile care-și doresc o imagine bine definită a siluetei. Cea mai bună lenjerie modelatoare va face posibilă purtarea hainelor pe care le iubești, oferind o mulțime de avantaje prin remodelarea formelor corpului tău. 

Există o mulțime de celebrități precum surorile Kardashian, Beyonce sau Jennifer Lopez, care poartă în mod regulat piese de lenjerie modelatoare. Datorită construcției moderne din microfibre a țesăturii pe bază de Lycra, lenjeria modelatoare este practic invizibilă sub îmbrăcăminte. În această ordine de idei, am pregătit pentru tine un ghid care să te ajute să alegi cea mai bună lenjerie modelatoare, în așa fel încât să te simți confortabil și frumos conturată. Descoperă lenjeria modelatoare care ți se potrivește, pentru a ști exact ce să cauți atunci când vei dori să achiziționezi o piesă de lenjerie modelatoare! 

Câte tipuri de lenjerie modelatoare există? 

Există variate modele de lenjerie modelatoare, special concepute pentru fiecare nevoie în parte, venind astfel în ajutorul fiecărei femei. Iată care sunt principalele tipuri de lenjerie modelatoare pentru care poți opta! 

Chiloți modelatori, cea mai bună lenjerie modelatoare pentru posterior 

Orice femeie își dorește posteriorul perfect, iar cele mai populare tipuri de chiloți modelatori sunt acelea de corecție și modelare a șoldurilor, feselor și abdomenului, oferind impresia acelui corp clepsidră. De regulă, aceste piese de lenjerie modelatoare sunt cu talie înaltă și sunt realizate din materiale special concepute pentru modelarea formelor. Există chiar și chiloți cu push-up, ideali pentru femeile ce-și doresc un corp cu forme. 

Body modelator, o lenjerie modelatoare ideală pentru subțierea taliei 

Un body modelator se poate transforma în cea mai bună lenjerie modelatoare atunci când îți dorești o mai bună definire a taliei și a abdomenului. Un astfel de body poate fi purtat în cele mai variate combinații vestimentare, fără a avea grija aspectului inestetic al colăceilor din zona abdomenului. 

Ciorapi și dresuri cu efect modelator 

Ciorapii modelatori sunt cea mai bună lenjerie modelatoare pentru efectul de fermitate al picioarelor, dar și a coapselor și abdomenului. Aceștia au rolul de a sculpta corpul și de a masca toate imperfecțiunile picioarelor, șoldurilor și taliei. Atâta vreme cât vei știi cum să alegi ciorapii modelatori potriviți nevoilor tale, poți apela întotdeauna la aceste piese de lenjerie pentru a-ți transforma silueta cât mai aproape de forma de clepsidră. 

Sursa foto: Shutterstock

Cum alegi cea mai bună lenjerie modelatoare? 

Cum nu există două corpuri care să se asemene, nu fiecare piesă de lenjerie modelatoare este destinată pentru orice formă. În cele ce urmează te vom ajuta să descoperi ce ți se potrivește și cum poți alege cea mai bună lenjerie modelatoare în funcție de anumite criterii fundamentale. 

Alege lenjeria modelatoare în funcție de nevoile tale

Cel mai important aspect pe care trebuie să-l ai în minte atunci când alegi o piesă de lenjerie modelatoare este rezultatul pe care dorești să-l obții și părțile corpului pe care dorești să le evidențiezi. Cea mai bună lenjerie modelatoare va avea grijă să te facă să te simți confortabil și să te ajute să scoți în evidență sau să ascunzi zonele pe care le dorești. 

Pentru a-ți evidenția tot trupul, un body modelator sau o rochie modelatoare poate face minuni. Dacă pliurile din zona taliei, a spatelui sau a bustului te fac să te simți inconfortabil, sugestia noastră este să alegi un slip modelator cu talie înaltă. În cazul în care nevoile tale de modelare se îndreaptă spre zona feselor, cea mai bună lenjerie modelatoare sunt ciorapii modelatori sau pantalonii scurți modelatori. 

Alege lenjeria modelatoare în funcție de mărime 

Cea mai frecventă greșeală a femeilor atunci când cumpără lenjerie modelatoare este alegerea unei măsuri nepotrivite. Dacă dorești să beneficiezi de cea mai bună lenjerie modelatoare, este important să ții cont de mărime. Nu numai că este inconfortabil să porți lenjerie modelatoare mică, ci și inestetic. Chiar dacă tentația de a alege un număr mai mic este mare, nu este deloc avantajoasă. Poți alege, în schimb, un grad ridicat de compresie al lenjeriei modelatoare. 

Alege cea mai bună lenjerie modelatoare în funcție de forma corpului

Cea mai bună lenjerie modelatoare se va alege și în funcție de forma corpului, căci, indiferent de formă, există numeroase recomandări pentru fiecare. În cazul în care corpul tău are formă de măr, cu un bust și abdomen ample, cu umeri și șolduri înguste, un chilot modelator cu talie inalta bej (tip burtiera) Pressio poate fi soluția ideală. Pentru un corp în formă de dreptunghi, cu bust mic, trunchi drept, șolduri înguste și picioare lungi, poți opta pentru chiloți sau dresuri modelatoare cu efect de push-up. 

Ai un bust mic, umeri subțiri, talie definită, șolduri conturate și posterior rotund? Asta înseamnă că ai un corp în formă de pară, motiv pentru care îți recomandăm o pereche de pantaloni scurți modelatori, pentru definirea posteriorului. Un chilot modelator cu talie inalta bej (tip colant) Pressio poate fi o alegere inspirată. Ești norocoasa deținătoare a unui corp în formă de clepsidră? Poți încerca un chilot modelator cu talie înaltă, normal sau tanga, care să-ți finiseze formele. 

Alege lenjeria modelatoare în funcție de gradul de compresie 

Lenjeria modelatoare are, întradevăr, rol de modelare, însă nu toate lenjeriile oferă același grad de compresie. În funcție de necesitățile tale și de zonele pe care dorești să le modelezi, poți alege între diferite grade de compresie: scăzut, mediu sau ridicat. Desigur, primul nivel de compresie este cel mai confortabil, putând fi purtat fără probleme în fiecare zi. Nivelul mediu de compresie este potrivit pentru ocaziile speciale, în timp ce gradul ridicat de compresie este recomandat doar ocazional. Chiar dacă oferă cea mai vizibilă transformare a corpului, lenjeria modelatoare cu grad ridicat de compresie este prea puțin confortabilă. 

Alege lenjeria modelatoare în funcție de culoare 

În general, ai doar câteva opțiuni în ceea ce privește culoarea lenjeriei modelatoare: alb, negru sau diferite nuanțe de nude. Toate aceste trei culori sunt extrem de versatile și se îmbină ideal cromaticii vestimentației tale. Desigur, nu vei putea o rochie albă fluidă alături de un dres modelator negru, cu grad mare de compresie. Tonurile de nude, pe de altă parte, se poate confunda foarte ușor cu tonul pielii tale, rămânând cea mai bună alegere în acest sens. 

Alege cea mai bună lenjerie modelatoare ținând cont de material

Nu în ultimul rând, cea mai bună lenjerie modelatoare este realizată din materiale calitative și este destul de scumpă, motiv pentru care trebuie să faci o alegere informată. Atunci când achiziționezi lenjeria modelatoare îți sugerăm să te orientezi spre materiale durabile, care lasă pielea să respire și care îi asigură pielii temperatura optimă. De asemenea, asigură-te că lenjeria modelatoare este realizată din materiale non-alergenice și lightwear, care nu creează iritații și care nu incomodează. 

Sursa foto: Shutterstock

Atâta vreme cât știi să alegi lenjeria modelatoare, aceata va strânge, va nivela, va subția sau chiar va ridica anumite zone ale corpului. Important este să-ți cunoști corpul și să descoperi, ținând cont de sugestiile noastre, care este cea mai bună lenjerie modelatoare pentru tine. Ție ce zone ți-ar plăcea să evidențiezi cu aceste piese de lenjerie?