Sursa foto: Shutterstock

 

Îți amintești de acele momente când ai îmbrăcat ținutele preferate, însă nu se așezau pe corp așa cum ți-ai fi dorit? Cu siguranță ți-au fi dorit să ai o talie mai evidențiată, un abdomen plat și coapse frumos conturate. Ei bine, lenjeria modelatoare vine să salveze situația atunci când nu mai este timp pentru vizitele la sala de fitness, armonizând formele corpului, atâta vreme cât vei ști cum să alegi ciorapi modelatori potriviți nevoilor tale. 

Pentru că ne dorim să îți pui în evidență formele corpului într-un mod cât se poate de fin și pentru că vrem să fim siguri că vei arăta perfect în rochia preferată, prin care să se întrezărească o siluetă grațioasă, ne-am propus să dedicăm articolul următor alegerii ciorapilor modelatori perfecți pentru tine. Descoperă în cele ce urmează cum alegi ciorapii modelatori potriviți în funcție de criterii importante de selecție, dar și câteva modele recomandate de ciorapi pentru apariții spectaculoase! 

Cum alegi ciorapii modelatori: criterii de selecție

Atunci când alegi un model de lenjerie modelatoare este important să iei în considerare anumite criterii de selecție, ce vă vor face alegerea mult mai ușoară. Aceste criterii au la bază ținuta pe care dorești să o porți, forma corpului tău, dar și efectul pe care dorești să-l obții. Iată cum alegi ciorapii modelatori având în minte criterii fundamentale de selecție! 

Cum alegi ciorapii modelatori în funcție de mărime?

Atunci când alegi articole de lenjerie modelatoare, mărimea este cu siguranță un criteriu important ce poate sugera cum alegi ciorapii modelatori. De regulă, este bine să nu optezi pentru mărimi mai mici ale ciorapilor, cu gândul de a accentua efectul obținut. Te asigurăm că dacă o vei face, efectul produs va fi contrar așteptărilor. Să nu mai vorbim de nivelul scăzut de confort pe care o astfel de pereche de ciorapi modelatori îl va oferi! Atunci când alegi ciorapi modelatori, îți sugerăm să alegi mărimea pe care o porți, de regulă, la haine. Știm că e tentant să alegi un număr mai mic, însă dacă ai nevoie de o susținere mai mare, un grad ridicat de compresie poate face minuni! 

Cum alegi ciorapii modelatori în funcție de gradul de compresie? 

Este adevărat, ciorapii modelatori au rolul de a strânge, însă nu toate perechile de ciorapi oferă același grad de compresie. În funcție de necesitățile tale, poți alege grade diferite de compresie ale ciorapilor modelatori, de la scăzut până la ridicat. Desigur, cel mai confortabil nivel va fi cel scăzut, putând fi purtat fără probleme, zi de zi. Nivelul mediu este optim atunci când dorești să obții o compresie vizibilă, iar ocaziile speciale cu siguranță cer o astfel de lenjerie modelatoare. Nivelul ridicat de compresie este recomandat ocazional, pentru că, deși oferă cea mai vizibilă transformare, poate fi destul de inconfortabil în cele mai multe dintre cazuri. 

Sursa foto: Shutterstock

Cum alegi ciorapii modelatori în funcție de anotimp?

Sezonul este, cu siguranță, un criteriu important în alegerea lenjeriei modelatoare, mai cu seamă a ciorapilor modelatori. Cum alegi ciorapii modelatori potriviți în funcție de anotimp? Ia în considerare numărul de deni ai ciorapilor modelatori, denul fiind unitatea de măsură ce determină finețea sau grosimea ciorapilor. În mod evident, valoarea mică a den-ului este valabilă ciorapilor subțiri, în timp ce valoarea mare a den-ului este specifică ciorapilor groși. 

În timp ce în sezonul cald sunt recomandați ciorapii modelatori ultra subțiri sau subțiri, cu o valoare mică a den-ului, care să acopere picioarele într-un mod delicat și care să mascheze micile imperfecțiuni, în timpul sezonului rece îți recomandăm să porți ciorapi groși, semi-opaci, opaci, opaci groși sau chiar și ciorapi modelatori de 100 den, atunci când temperaturile devin foarte scăzute. 

Cum alegi ciorapii modelatori în funcție de chilotul ciorapilor?

Chilotul ciorapilor este acea zonă care acoperă posteriorul. Desigur, există o mulțime de variante cu cele mai diverse funcționalități, motiv pentru care trebuie să acorzi o importanță deosebită acestui aspect, ținând cont de forma corpului tău. Ciorapii modelatori cu chilot clasic, în formă de boxeri, prezintă o zonă realizată dintr-un material cu o valoare mai mare a den-ului, accentuând trecerea între coapse și fese. Cu toate că această lenjeri modelatoare este rezistentă și durabilă, nu este recomandată fustelor sau rochiilor scurte, din cauza contrastului dintre culoarea închisă a chilotului și culoarea deschisă a coapsei inferioare. 

Există, de asemenea, ciorapi modelatori cu chilot decorat, ce simulează forma unui chilot normal, în formă de V. În final, poți alege ciorapi modelatori fără cusături sau întărituri, care prezintă aceeași grosime pe toată suprafața piciorului și nu ai întărituri în zona chilotului. Fustele scurte și rochiile de vară sunt perfecte cu astfel de ciorapi modelatori. Ultra subțiri, desigur! 

Sursa foto: Shutterstock

Cum alegi ciorapii modelatori în funcție de forma corpului?

Lenjeria modelatoare potrivită pentru tine va depinde întotdeauna și de forma corpului tău. Prin urmare, trebuie să știi cum alegi ciorapi modelatori dacă ai un corp în formă de măr, dreptunghi, clepsidră sau pară, pentru că există recomandări pentru fiecare din aceste variante. Pentru un corp în formă de măr, cu un bust amplu, un abdomen rotund și umeri și șolduri înguste, sunt recomandați ciorapi modelatori cu talie înaltă sau ciorapii modelatori pentru abdomen. Dacă forma corpului tău este dreptunghiulară, cu un bust mic, trunchi drept, picioare lungi și șolduri subțiri, poți adăuga un plus de volum în zona picioarelor și a fesierilor printr-o pereche de ciorapi modelatori cu chilot cu efect de push-up. 

În cazul unui corp în formă de pară, cu un bust mic, talie definită și șolduri definite cu un posterior rotund, ideal ar fi să porți ciorapi modelatori cu un grad de compresie mediu spre ridicat, pentru a-ți defini șoldurile și posteriorul. Femeile cu un corp clepsidră sunt norocoase, motiv pentru care pot folosi orice tip de ciorapi modelatori, chiar și cu un grad mic de compresie, pentru a masca și a finisa formele care ajung să deranjeze vizual în anumite momente. 

Cum alegi ciorapii modelatori în funcție de ocazie?

De regulă, finisajul ciorapilor este detaliul care determină purtarea ciorapilor modelatori în funcție de ocazie. Cum alegi însă ciorapii modelatori pentru ținutele de zi cu zi, în comparație cu cei pentru ocazii speciale? Ei bine, ciorapii modelatori cu aspect mat se vor potrivi în ținutele conservatoare, în timp ce o pereche de ciorapi ușor lucioși, fără o tentă deranjantă de strălucire, pot aduce acea doză de eleganță chiar și ținutelor de birou. 

Ciorapii modelatori lucioși, cu o strălucire evidentă, precum și dresurile cu model, sunt potrivite pentru petreceri. Chiar dacă finisajele vor diferi de la o firmă de lenjerie modelatoare la alta, conceptul rămâne de fiecare dată același. 

Sursa foto: Shutterstock

Ciorapi modelatori: 3 modele recomandate

Nu am uitat că ți-am promis că te încântăm cu câteva perechi de ciorapi, pentru a-ți putea face o idee mai bună despre cum să alegi ciorapi modelatori potriviți nevoilor tale. Iată câteva modele pe care ți le recomandăm! 

Ciorapi modelatori cu talie înaltă 

Ciorapii modelatori cu talie înaltă sunt unele dintre cele mai râvnite lenjerii modelatoare și nu este de mirare, având în vedere rolul modelator pe care îl au asupra diverselor zone ale corpului, pe care femeile tind adesea să le mascheze. Din această gamă, îți propunem perechea de ciorapi de dama modelatori Fiore Body Care High Waist Bikini 20 den, o pereche de ciorapi cu o talie foarte înaltă ce aplatizează abdomenul, modelează șoldurile și evidențiază bazinul și coapsele. 

Această lenjerie modelatoare beneficiază și de tehnologia Silver Fresh, ceea ce presupune păstrea pielii proaspete și uscate. De asemenea, tratarea ciorapilor cu ion de argint determină și proprietățile antibacteriene ale acestora. Clinul din bumbac, cusăturile plate și întăriturile invizibile transformă acești ciorapi modelatori cu talie înaltă într-una dintre piesele preferate ale femeilor în materie de lenjerie modelatoare.

Sursa foto: Shutterstock

Ciorapi modelatori cu efect push-up 

Îți amintești ce ți-am dezvăluit despre cum alegi ciorapi modelatori atunci când ai un corp în formă de dreptunghi? În această ordine de idei, îți propunem ciorapii de dama modelatori Gabriella Push UP 40 den, ideali pentru efectul push-up de ridicare a feselor, dar și pentru efectele de slăbire și de modelare a șoldurilor și a coapselor. 

Efectul anticelulitic și cel de compresie graduala îi transformă într-unul dintre modelele preferate de ciorapi modelatori ale femeilor. De asemenea, acești ciorapi beneficiază și de extractul de Aloe Vera, care oferă o senzație permanentă de hidratare, catifelare și confort, motiv pentru care pielea se păstrează proaspătă și uscată. Ce ți-ai putea dori mai mult de la o pereche de ciorapi modelatori? 

Sursa foto: Shutterstock

Ciorapi compresivi medicinali 

Și ciorapii compresivi medicinali sunt ciorapi modelatori cu diferite grade de compresie, care nu numai că reușesc să aibă atuurile unor ciorapi modelatori normali, însă sunt și recomandați în cazul călătoriilor, dar și în cazul prevenirii sau tratării unor afecțiuni existente. Îți propunem, din această gamă, perechea de ciorapi de dama compresivi medicinali Gabriella Relax Medica 20 den, care se bucură de un grad de compresie ușoară și graduală. 

Acești ciorapi modelatori au rolul de a îmbunătăți circulația sângelui, de a preveni apariția varicelor și a inflamațiilor, dar și de a oferi o senzație de relaxare pe tot parcursul zilei. Să nu mai vorbim de efectul de corecție al șoldurilor, coapselor și feselor sau de presiunea delicată și senzația de lejeritate! 

Sursa foto: Shutterstock

Selecția unor ciorapi modelatori nu este tocmai una ușoară, întrucât trebuie să ții cont de o mulțime de aspecte, multe dintre acestea fiind explicate mai sus. Acum că ai înțeles bine toate elementele și caracteristicile ciorapilor, suntem siguri că știi cum alegi ciorapii modelatori potriviți nevoilor tale, dar și că vei face senzație cu aparițiile tale, indiferent de ocazie!